Flyg till Bangkok

Eftersom Bangkok ligger nära ekvatorn så är det en av världens varmaste städer och regnperioder förekommer. Därför så anses den bästa tiden att besöka staden vara mellan november och januari då det är som svalast och även torrast. Vill man flyga till Bangkok under denna tidpunkt så bör man dock vara ute i god tid innan resan för att få tag på billiga flygbiljetter eftersom de billigaste biljetterna oftast säljs ut först och dessa månader är högsäsong.

Från Sverige så flyger endast ett flygbolag direkt till Bangkok, nämligen Thai Airways. Det finns dock gott om andra alternativ också i fall man inte lyckas hitta ett lämpligt pris på ett passande datum hos dem. Till exempel Finnair, Turkish Airlines och Qatar Airways har bra förbindelser med Bangkok och deras biljetter brukar även vara prisvänliga om man inte har något emot att flyga med en eller flera mellanlandningar i något annat land. Flyger man direkt till Bangkok så är restiden från Sverige ca 11 timmar.

Flygplatser i Bangkok

  • Suvarnabhumi Airport (BKK), är en stor och relativt nybyggd flygplats belägen 30 km öster om Bangkok. Flygplatsen är mycket stor så det är bäst att vara ute i god tid innan flygets avgång för att hitta rätt. Suvarnabhumi är Bangkoks huvudflygplats och även Sydostasiens mest trafikerade flygplats med cirka 48 miljoner passagerare år 2011.
  • Don Muang (DMK), var tidigare Bangkoks huvudflygplats tills den nya Suvarnabhumi-flygplatsen öppnades 2006 och trafikeras numera främst av inrikesflyg och charterflyg. Belägen 30 km norr om staden.