Flyg till Zagreb

Kroatien som turistland har onekligen fått ett rejält uppsving under de senaste tio åren och inte minst dess fantastiska huvudstad Zagreb. Det smidigaste sättet att ta sig dit med flyg är att boka ett direktflyg från Köpenhamns flygplats Kastrup. Flygtiden från Köpenhamn är då bara knappt två timmar. Från Stockholm får man räkna med någon mellanlandning och flygtiden kan då variera mellan fyra timmar och uppåt. Väl framme landar du på en flygplats med goda och nära förbindelser till stadskärnan.

Priser på flygbiljetter till Zagreb skiljer sig beroende på val av flygbolag, när du väljer att åka samt om du reser reguljärt eller budget. De flesta biljettpriser ökar något om du reser runt veckosluten och att vara ute i god tid med bokningen innan resan kan öka dina chanser till riktigt förmånliga priser.

Flygbolag som flyger direkt från Stockholm Arlanda till Zagreb är SAS men bor du nära Köpenhamn är ett smidigt alternativ att boka din resa med Norweigan Air Shuttle som har flygresor utan byten direkt till Zagreb. Andra flygbolag som ingår i Zagreb flygplats nav är Croatia Airlines, Lufthansa och Turkish Airlines.

Flygplatser i Zagreb

  • Zagreb Pleso Airport (ZAG), är Kroatiens huvudflygplats och ligger i Pleso, bara cirka tio kilometer från centralstationen i Zagreb. År 2011 tog flygplatsen emot 2,3 miljoner resenärer och en utökning av den ska ge kapacitet att ta emot ännu fler.